In i Trøndelag

Det blev varierande väder och ny terräng när jag seglade vidare.
Det var varierande väder när jag fortsatte segelturen norrut. Regnbyar som var så kraftiga att sikten blev som i dimma. Värme och solsken. Första gången på flera veckor som jag blev drivande i stiltje. Vindbyar som gjorde att jag snabbt blev tvungen att ta in genuaen. Det blev i alla fall inte hela dagar med hård vind.

Bergen blev mindre spetsiga när jag kom till Trøndelag. Berg som stupar ned mot havet och spetsiga toppar blev till mjukare former som sluttar brant mot havet. Nu på hösten blir de färgade gula av björkarna som ännu inte har tappat bladen.

Det blev en och annan solnedgång då jag gick längs stranden och fotograferade, men både karta och väderleksrapporten säger att det blir bättre senare. Nu är dagarna dessutom så korta att man kan få med sig både soluppgång och solnedgång.

Fjäll

Flatare fjäll och begränsad sikt.

Fjäll

Höstfärger

Fjällsidorna har gått från grönt till gult.

Skräp

Få stränder är utan repstumpar, garnblåsor och frigolit.

Solnedgång

Solnedgång i en av vikarna.

 

Gillar du sidan? Gilla den också på Facebook eller anmäl dig till mitt nyhetsbrev för att få uppdateringer.

Har du kommentarer? Skicka i så fall ett mail till post@staffansandberg.se eller skriv i kommentarfältet under.

 

Kategori: Fototur, Segeltur.