Bland oljeplattformar i stiltje

Delar av Nordsjön är industriområden. Inte minst den delen vi skulle genom.

Jag blir väckt av Håkon mitt i natten. Tid för vaktskifte. Jag sätter på mig varma kläder och går ut. Runt mig är det fullt av oljeplattformar, samt ett och annat fartyg.

Håkon ger mig en briefing. Nästan ingen vind. Det lilla vi har är rakt mot oss. Han har precis försökt slå, men lyckas inte vinna höjd på grund av den svaga vinden. Innan jag får full översikt över situationen hör jag att någon anropar en okänd båt. Även om jag bara hör halva positionensangivelsen där båten befinner sig räknar jag med att det är oss de vill ha tag på och svarar.

En man med hygglig brittisk accent säger att vi driver i närheten av en plattform och supplyskepp. Jag svarar att vi är medvetna om det och ska starta motorn för att komma ut ur området.

Han säger att om vi får något problem så når vi honom på kanal 15. Jag önskar honom god vakt och startar motorn för att komma vidare till en plats där vi kan driva utan att tänka på andra.

Det är inte lätt att segla i svag motvind. Det är ännu svårare mitt i ett oljefält.

Fjällbrant

Snön låg på topparna på bergen vi lämnade bakom oss.

Gästflagga

Norska gästflaggan tas ned.

Selfie

Besättningen på Tumler

Kompass

Det var kyligt när vi hade kursen västerut.

Stormfågel

Stormfågel

Oljeplattform

En av många oljeplattformar.

 

Har du kommentarer eller frågor? Skicka i så fall ett mail till post@staffansandberg.se.


Alla kampanjer på ett ställe

Här hittar du Outnorths kampanjer och tillfälliga erbjudanden. Håll koll här så att du aldrig missar våra bästa priser på skandinavisk outdoor.


 

Posted in Segeltur.