Testa av Hähnel Captur Module Timer

Hähnel Captur är en fjärrutlösare som både kan användas trådlöst och med en kabel direkt till kameran. Den har funktionerna som man förväntar sig, men är större än de flesta av alternativen. 

Publicerad 4 april 2018

Sammanfattning av testet av Hähnel Captur

  • Lång räckvidd
  • Stor
  • Möjlighet att programera

 

Hähnel Captur Module Timer är en fjärrutlösare med lång räckvidd, den når upp till 100 meter enligt specifikationerna. Kameran kan antingen kopplas till fjärrutlösaren direkt eller till en mottagare som man kan köpa som tillbehör. Färrutlösaren fungerar till de flesta kameramärken, men kabeln måste vara anpassad till det märke du använder.

Både sändaren och mottagen är stora. Du får andra fjärrutlösare till samma pris och samma funktioner som är betydligt mindre. Att ha något ordentligt att hålla i kan vara en fördel, men det blir något hekto mer än nödvändigt om du ska ut på tur. Dessutom är det omöjligt att gömma den i handen när du fotograferar dig själv. Det hade varit bra om det i alla fall var ett mellanting mellan Captur och Giga T Pro.

Hähnel CapturEn fördel med storleken är batterierna. Istället för att använda knappcellsbatterier som bara kan användas en gång använder både sändare och mottagare AA batterier. Det är därför möjligt att köpa laddningsbara batterier.

Både sändare och mottagare sätts på med hjälp av ett reglage som man skjuter framåt. Dessvärre är det en liten risk att de sätts på av misstag och drar batterier. Mottagaren ska inte ha automatisk avstängning eftersom man ska kunna sätta ifrån sig den och vänta på motivet. Sändaren borde ha det, det kan göra att man undviker att få slut på batterierna.

Fjärrutlösaren har en knapp som fungerar som utlösarknappen på kameran och ger möjlighet för seriebildstagning. I tillägg kan man programmera den till olika program. Man kan bestämma:

  • Tid till första bild.
  • Tid mellan varje bild.
  • Antal bilder.
  • Hur många gånger programmet ska upprepas.
  • Tid mellan varje program.

Priset är på runt 450 kronor för sändaren. Ska man ha mottagare blir priset dubbelt. Glöm inte att kontrollera så kabel ingår, annars måste du köpa det separat.

Jag har hittills inte haft något problem med den, men man får en känsla av att kvaliteten inte är på topp.

 

Har du kommentarer eller frågor? Är det någon information du saknar? Skicka i så fall ett mail till post@staffansandberg.se.


Alla kampanjer på ett ställe

Här hittar du Outnorths kampanjer och tillfälliga erbjudanden. Håll koll här så att du aldrig missar våra bästa priser på skandinavisk outdoor.