Test av Biltemas liggunderlag

Det finns dyra liggunderlag. Det finns normalprisade liggunderlag. Det finns billiga liggunderlag. Och så finns det extremt billiga liggunderlag. Biltemas liggunderlag är ett exempel på det sista. Duger det till något?

Publicerad 18 augusti 2020
Sidan innehåller annonslänkar från Outnorth
Testad två nätter.
Betyg 1/5

Hur billiga liggunderlag fungerar godtagbart? Är 54 kronor gränsen?

Jag var skeptisk till Biltemas liggunderlag. Jag skulle aldrig ha köpt det för att ligga på. Det är tunt och trycks lätt ihop. Liggunderlag kan klippas sönder och användas till alla möjliga projekt. Det var planen när jag köpte det. När jag först hade ett exemplar var det lockande att prova det några nätter.Biltemas liggunderlag

Efter en natt kunde jag inse att de som valt att marknadsföra Biltemas liggunderlag som liggunderlag knappast har sovit på det själva. Det var lika obekvämt som att sova i en sandlåda, förutsatt att man sover i en sandlåda eller en sandstrand. Det blir marginellt bekvämare än utan, men skillnaden är inte så stor. Det kan användas för att ge minimalt med extra bekvämlighet på mossa eller på en sandstrand, men inte mer än det. Test inte att sova på en klippa med liggunderlaget.

Liggunderlag av cellplast håller länge, om man accepterar att det blir repor med tiden. Repor och avtryck av föremål som ligger mot liggunderlaget uppstår lätt på detta liggunderlag från Biltema, betydligt lättare än för andra liggunderlag jag testat.

Duger det till något?

Som jag nämnt kan liggunderlag klippas sönder och användas till alla möjliga projekt. Det duger det till. Man kan även använda det som sittunderlag, men frågan är om det verkligen blir billigare. Det slits betydligt snabbare än dyrare liggunderlag.

Varför betala mer? För att man får ett liggunderlag som fungerar till den användning det marknadsförs för.


Exempel på billiga liggunderlag av cellplast som kanske har bättre kvalitet än Biltemas liggunderlag

Exempel på billiga uppblåsbara liggunderlag


Har du kommentarer eller frågor? Är det någon information du saknar? Skicka i så fall ett mail till post@staffansandberg.se.


Alla kampanjer på ett ställe

Här hittar du Outnorths kampanjer och tillfälliga erbjudanden. Håll koll här så att du aldrig missar våra bästa priser på skandinavisk outdoor.