Test av Fjällräven Abisko Hike 35

Fjällräven Abisko Hike 35 är en bra dagstursäck av återvunnen polyester och miljömärkt bomull. Funktionellt sticker den inte ut, varken positivt eller negativt i förhållande till andra ryggsäckar i samma prisklass.

Publicerad 17 november 2019
Sidan innehåller annonslänkar från Outnorth
Testad sedan hösten 2017

Sammanfattning av testet av Fjällräven Abisko 35 Hike

  • Bekvämt bärsystem för vandring
  • Flera ytterfack, också ett stort gör det lättare att hitta saker.
  • Goda möjligheter att komprimera ryggsäcken på sidorna, men inte i toppen.

BärsystemFjällräven Abisko Hike 35

Bärsystemet på Fjällräven Abisko Hike 35 är stabilt med tanke på ryggsäckens vikt och hur mycket man brukar ta med sig i en dagstursäck i den här storleken. Ryggen består av två metallskenor i hela ryggsäckens höjd som gör den styv. Det är i tillägg en platta i ryggen som gör att spetsiga saker du har i ryggsäcken inte sticker in i ryggen.

Avbärarbältet är brett och avlastar bra. Det är dessutom styvt. Det gör att man kan avlasta axlarna mycket bra om man blir sliten på en lång dagstur.

För att få bättre luftning består rygg, avbärarbälte och axelremmar av nättyg närmast kroppen. Vad jag kan se är det dessvärre det det enda de gjort för att öka ventilationen runt kroppen. En varm sommardag riskerar den därför att bli för varm.

Ryggsäcken sitter som en bekväm dagstursäck ska sitta under vandring. Däremot sitter den inte så bra på ryggen så den är anpassad för löpning.


Exempel på ryggsäckar som rymmer runt 35 liter


Övriga detaljer

Fjällräven har försökt göra Abisko Hike 35 mer miljövänlig än andra ryggsäckar. Tyget är av G-1000 som är en blandning mellan bomull och polyester. Bomullen är ekologisk och polystern är återvunnen.

Ryggsäcken har tre ytterfack, i tillägg till ett innanför topplocket. En sitter på utsidan av topplocket. Ett är öppet på ryggsäckens vänstra sida. Det tredje går nästan längs hela ryggsäckens höjd på baksidan av säcken.
På höger sida finns ett blixtlås längs hela säcken som gör att du kommer åt det du har i huvudutrymet. I tillägg kommer du åt det utrymmet genom ett traditionelt topplock.Fjällräven Abisko Hike 35

På bägge sidor av ryggsäcken sitter två kompressionsremmar som gör ryggsäcken behaglig, även med lite packning. Vad jag däremot saknar är bättre komprimering i toppen. Standard är att man har en snörning för öppning som stänger och en till nedanför som komprimerar, eventuellt med en rem tvärs över. Fjällrävem Abisko Hike saknar dessvärre den andra snörningen, något som jag ofta irriterar mig på.

Vad är domen över Fjällräven Abisko 35 Hike?

Det är en bra dagstursäck för vandring. Det är vad van kan förvänta till det priset. Varken mer eller mindre.

Ryggsäckar som liknar Fjällräven Abisko Hike

Ett betydligt billigare alternativ till Fjällräven Abisko Hike 35 är Urberg Roam 35 som är betydligt billigare. Är du kvinna och tycker att ryggsäckar gjorda för män inte passar så har Bergans en ryggsäck för kvinnor i samma storlek, Senja Women’s 34. Ska du gå på tur där det är varmt är det behagligt med bättre ventilation. Då kan Lowe Alpine Trail 35 vara ett bättre alternativ.

ModellVolymViktFlera öppningarAvbärarbälte
Fjällräven Abisko Hike 35351400JaJa
Salomon Out Week 38+644815JaJa
Osprey Sirrus 36361450JaJa
Osprey Stratos 36361500JaJa
Klättermusen Raido Backpack 38L381113NejJa

Andra artiklar för dig som är intresserad av att köpa ryggsäck

Dagstursäck

Ryggsäck till tälttur

Test av Osprey Talon

Test av Bergans Alpinist

Test av Norrøna Para Ranger

 

Har du kommentarer eller frågor? Är det någon information du saknar? Skicka i så fall ett mail till post@staffansandberg.se.


Alla kampanjer på ett ställe

Här hittar du Outnorths kampanjer och tillfälliga erbjudanden. Håll koll här så att du aldrig missar våra bästa priser på skandinavisk outdoor.