Allt tar längre tid än planerat

Tiden flyger förbi när jag förbereder mina långturer. Det skulle vara mycket tid till förberedelser, men ibland undrar jag hur jag ska hinna med allt. 

Det är inte länge kvar till jag ska ut på segeltur till Skottland. Det är bara lite småsaker som måste ordnas inför den turen, men målet är dessutom att jag ska ha så mycket som möjligt ordnat inför min långturen genom den skandinaviska fjällkedjan. När jag kommer tillbaka från seglingen ska det bara vara att packa och dra. Det blir lite mer komplicerat av att jag har så mycket jag ska packa inför. Om det bara varit en årstid att hålla rätt på hade det varit lätt, men det är allt från sommar till vinter jag måste förbereda.

Tiden går också åt till att klippa i hop video för att lägga ut på Youtube. Många saker tar längre tid än planerat, inte minst när datorn stängs av utan förvarning och inte vill slå sig på igen. När kartongen tagits fram och jag testade den en sista gång innan den packades ned för att reklameras fungerade den plötsligt, men det hade tagit en del tid att försöka lösa problemet och ha kontakt med producenten.

Pulka på barmark

Det är en sak att packa för en tur under en begränsad del av året, men jag måste förbereda vandring på sommaren och skidåkning på vintern, plus tiden mellan detta.

I tillägg borde jag tidigare tänkt på att jag inte behöver en dator för att föra över bilder till bloggen. Dessvärre är det mycket att hålla rätt på inför att alla tillhörigheter ska packas i hop och man ska ut på långa turer, då är det lätt att man glömmer ett och annat som borde vara självklart. När jag insett att det finns minneskortläsare till telefoner kom frågan hur detta skulle ordnas praktiskt. El, ettor och nollor ska inte bara KUNNA föras över mellan olika prylar, men det ska föras över på BÄSTA sättet.

När jag kommit fram till vilka fler saker jag skulle köpa för att kunna lämna min dator hemma var jag tvungen att hitta program för att redigera råfiler. Det var inget problem att hitta det, men att hitta ett program som klarade allt jag förväntar mig och dessutom fungerade offline tog längre tid.

Jag tror inte det är många som undrar hur man för över bilder från compact flash kort på en kamera till en telefon, redigerar råfiler med många möjligheter och tar backup. Därför kommer jag inte skriva om hur jag löst det på bloggen, men om du är intresserad kan du gärna ta kontakt så förklarar jag.

Så går dagarna. Den långa tiden mellan Sörmlandsleden och segelturen till Skottland har gått snabbt. Jag hade tänkt att ta en del paddelturer, men dagarna flyger förbi. Allt jag fått tid till är några dagsturer i kajaken.

Jag har skrivit en lista med alla saker som ska ordnas inför segelturen och vandringen. En vecka kvar till jag ska till Bergen för att mönstra på segelbåten kan jag konstatera att listan bara blir längre och längre. En helt vanlig slutspurt inför en långtur med andra ord.

Posted in Förberedelser inför långtur.