Bland ubåtar ocn lavar

Vid Trondheim skulle jag bland annat plocka upp nästa besättningsedlem, Mishakian. Planen var att segla norrut och stanna på många platser för att fotografera.

Vi styrde mellan ubåtar och andra typer av krigsfartyg när vi åkte ut ur hamnen. De hade samlats till den största övning NATO haft på många år. 70 fartyg skulle delta.

Vinden var svag, vi kom inte längre än till mynningen av Trondheimsfjorden. Vi kom dit och kunde ankra i mörkret tack vare motorn.

Dagen efter var det dåliga vindar för att segla vidare, det blev en dagstur istället. Det märktes att Mishakian jobbar med att fotografera filminspelningar i Hollywood. Vid en plats där alla björkar var täckta med skägglav sa han: ”A good spot for a filmset.” Som svensk som jobbat med miljö tänkte jag: ”Sådan här trollskog är ett tecken på att det är lite luftförorensning.”

Nordlandsbåt

En klassisk norsk segelbåt.

Lavar

Bra plats för en filminspelning.

Lavar

Lavarna låg växte tätt på träden.

Skägglav

Skägglav

Vessla

En nyfiken krabat kom förbi när vi fotade. Jag undrade om den kanske skulle krypa ned i ryggsäcken och se vad jag skulle ha till lunch.

Skog

Grå och tät skog.

Gräs

Grästuvor

Strån

Ljusa strån i en mörk sjö.

Spricka

På vandring på Trøndelags kust.

Myr

Myrväxter.

 

Har du kommentarer eller frågor? Skicka i så fall ett mail till post@staffansandberg.se.


Alla kampanjer på ett ställe

Här hittar du Outnorths kampanjer och tillfälliga erbjudanden. Håll koll här så att du aldrig missar våra bästa priser på skandinavisk outdoor.


 

Posted in Fototur, Segeltur.