Borde jag ha snöskor?

Så här års tänker säkert en del på om de ska byta till vinterdäck. Jag går i liknande tankar: När behöver jag snöskor?

När jag började gå från Tyin gick jag någon mil längs vägen över fjället. Alternativet hade varit att få flera hundra meters stigning extra för att gå några få kilometer i terrängen, då kändes det bäst att gå på vägen. Omgivningarna var trots allt fina, även om en och annan bil körde förbi.

Jag var spänd på att komma upp på fjället igen och se hur mycket snö det är. När jag kom till Tyin för några dagar sedan var det inga problem att vandra, men det har kommit nederbörd sedan dess. Borde jag haft snöskor på den här etappen?

Jag kom upp över ett krön och fick utsikt mot Jotunheimen. Kartan togs fram för att se hur höga topparna runt mig var. Nästan snöfritt till 1400 meter över havet. De högsta passen jag ska över är högre, men det borde inte bli några problem att komma fram om väderleksrapporten stämmer. Får se om det blir nödvändigt med snöskor när jag kommer till Rondane.

Fjäll

Det är ett tunnt snötäcke på fjället på den höjd jag kommer vara större delen av etappen.

Väg

Et blev en bit på asfalt, men med fina omgivningar.

Posted in Långa turer.