Elektrisk fotfil i julklapp

Happy feet! Årets julklapp blev en elektrisk fotfil.

I min familj har vi nästan slutat gå i fulla varuhus och handla julklappar till hela familjen och andra vi firar julafton med. Istället har vi börjat med att man får en person man köper julklapp till, bortsett från den yngre generationen som får julklappar av föräldrar, far- och morföräldrar och föräldrars syskon. Julklappsutdelningen kan därför ta en del tid till trots för att vi skurit ned en del. I år var det en som gjorde lumpen som kustjägare som skulle ge present till mig. Det blev därför en elektrisk fotfil i julklapp.

Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk till den elektriska fotfilen och att det kanske inte var det jag satt högst upp min min önskelista i år. Det var inte det som var högst upp på min önskelista förra året heller, men han kunde varmt rekomendere mig att fila fötterna eftersom jag går så mycket, detta var något alla lumparkompisarna gjorde inför långa marscher. Efter att ha tänkt efter en stund insåg jag att jag nog har filat fötterna någon gång i bland. Det händer trots allt att när jag kommer in i tältet tar jag av de svettiga sockorna, luftar fötterna, skrapar bort död hud med metallsågen på min Leatherman och ger mina slitna fötter massage. Det är viktigt att ta hand om fötterna på tur, de ska trots allt inte bara bära vikten av den egna kroppen steg efter steg, också ryggsäcken ger dem extra belastning.

Posted in Friluftsliv.