Point of no return

Nu finnns ingen återvändo. I dag la vi ut jobbannons för mitt jobb. Nu kan jag inte ändra mig. Planen var först att jag skulle säga upp mig helt från jobbet för att gå på tur, men jag fick tjänstledigt istället.

Fram till nu har det alltid funnits en möjlighet att ändra sig och återvända till ett vanligt liv utan alltför stora nackdelar i förhållande till hur det hade varit om jag inte börjat planera turen. Allt jobb jag lagt ned på bloggen hade jag haft nytta av vilket fall som helst. All tid jag lagt ned på planering av turen har vilket fall som helst varit roligt. Det hade kanske känts svårt att ha sagt till alla att jag ska ut på långtur, för att sedan ändra mig, men inte så svårt att jag inte gjort det om det kommit annat viktigt i vägen.

Hur känns det då att det inte finns någon återvändo? Det är en härlig känsla. Nu väntar det fria livet i skogen och på fjället i lång tid framöver. Nu är det dags för det liv jag drömt om i många år. Som med alla stora beslut i livet kommer det stunder med tvivel, men att använda över ett år till turer känns nu mer riktigt än på länge.

langtur2-vilaPlanen nu är att jag jobbar till april, därefter ska jag först gå Sörmlandsleden. Den är en rundled som är 1000 km lång, om man inkluderar alla stickspår från olika samhällen. Den sträcka jag ska gå är cirka 700 km. Därefter är det andra spännande saker som väntar innan jag till slut ger mig ut på min årslånga vandring genom Skanderna.

Om du har lust på ett spännande jobb där du får möjlighet att jobba för bevaring av natur och möjligheter att man också i framtiden ska ha möjlighet att hålla på med friluftsliv kan du ta en titt på jobbannonsen och skicka en ansökan.

Posted in Förberedelser inför långtur.