En bra start på dagen

En del dagar blir bra utan att det är en stor positiv sak som skett. Många bäckar små ger en bra känsla.

Ibland när jag lämnar sovsäcken känner jag att detta kommer bli en bra dag. Morgonen efter att jag passerat Kongshelleren var ett exempel på det.

Det var inget speciellt som gjorde att jag fick den känslan. Eller har jag fått små krav på när allt känns bra efter nästan två månader på tur? Lättaste vägen till lycka är att ha enkla glädjer.

Det var inte det man brukar tänka på som spektakulära färger under soluppgången, men himmlen hade en rosa färg som speglades i vattnet. Det var små krusningar på sjön, men vinden kändes inte. Det var kyligt när jag packade i hop lägret, men inte värre än att jag kunde låta vantarna ligga nedpackade.

Dagen fortsatte bra. Himmlens klarblå färg var obruten hela dagen. Det var ovanligt lite snötäckt blockmark jag skulle genom. Långa partier var lättgånget och snöfritt, i alla fall när jag höll mig borta från norrsluttningar.

Jag kom till Iungshytta. Planen var att gå några kilometer till och slå läger på högre höjd där det borde vara bättre utsikt. Jag vågade inte utmana flytet och satsa på att det skulle finnas en fläck, stor som ett liggunderlag, utan sten så högt upp. Jag hade varit tvungen att gå en bra bit till om det inte fanns en lägerplats där jag hoppats.

Lägret fick bli en bit över Iungshytta där jag hade utsikt mot solnedgång, norrsken, månsken och soluppgång. Något borde ge bra fotoljus.

Nattlandskap

Innan soluppgången.

Rävspår

Det är inte bara jag som använder DNTs leder. Den här räven följde leden flera mil.

Soluppgång

Soluppgång

Sjö

Spegling av soluppgången.9

Utsikt

Utsikt över molnen.

Lägereld

Lägereld vid Iungshytta.

Måne

Månuppgång

Friluftsliv vid solnedgången.

En kväll att njuta av.

Posted in Långa turer.