Matbrist bland stugorna

Jag kom på att DNTs standardnyckel bara passar i en del stugor. Skulle det bli en tung etapp genom snön med lite mat?

DNT har en standardnyckel som passar till de flesta stugor. När täckningen försvunnit första dagen efter Finse började jag fundera över om den passar i Skarvheinen, eller om den delen av föreningen som har de stugorna valt att ha en egen nyckel. Jag hade mat för fyra dagar, med en del snö skulle det bli tungt att komma fram till Tyin på den tiden.

Jag kom fram till Geiterygghytta som är en stor stuga med stugvärd och matservering delar av året. Huvudingången var låst. Jag tog en runda till de andra husen, men inga dörrar var låsta med standardnyckeln. Några hus stod öppna, men det var ingen matförsäljning där.

Jag såg på kartan igen. Mat för en dag hade redan ätits upp. Gå till Tyin på tre dagar betydder långa etapper, även om det är barmark och bra väder. Väderleksrapporten sa att det skulle bli sol framöver, inklusive den dagen. Det såg jag lite av. Det var uppehållsväder, men tunga moln och dålig sikt. Betydde det att också väderleksrapporten för de kommande dagarna var fel?

I betydligt högre tempo än vanligt gick jag vidare på leden till Kongshelleren. Molnen försvann på eftermiddagen och lämnade en klarblå himmel efter sig. Jag började återfå hoppet om att vädret skulle bli bra.

Jag närmade mig nästa stuga en bit in på eftermiddagen. Var det ett nyckelhål man har på vanliga hus, eller ett hänglås av den typen standardnyckeln passar i? Jag försökte se redan när jag hade en bra bit kvar till dörren. Det visade sig bara vara en pinne i haspen.

Lägereld

Sista lägerelden i Geilo innan jag ger mig ut på fjället igen.

Frost

Vide i morgonfrost

Gräs

Gräs i morgonfrost.

Finse

Tillbaka i Finse där jag tog tåget till Geilo.

Dimma

Det skulle ha varit fint väder.

Sjö

Sjö i höstlandskap

Norrsken

Till slut sprack molntäcket upp.

Posted in Långa turer.