En natt under stjärnhimlen

Stjärnhimlen är ett av naturens underverk. Har du inte sovit ute en stjärnklar natt så har du missat något.

Första dagen jag fick utsikt mot Blåsjö, den stora vattenreservoaren, kunde jag konstatera att den var nästan helt fylld med vatten. Det gjorde att det kändes som att att det var en naturlig sjö, men med kraftlinjer runt. Jag undrade hur det ser ut innan snösmältningen då vattennivån är som lägst.

På kvällen satte jag mig i tältet för att komma undan den kyliga vinden. Jag lät tältet vara öppet för att få utsikt mot solnedgången. Någon gång i bland gick jag ut för att fotografera.

Det kom en del moln, men de höll sig mestadels i horisonten. Jag insåg att det skulle bli första natten med någorlunda stjärnklar himmel som dessutom inte skulle förstöras av knott eller mygg. Jag bar ut liggunderlaget och sov för första gången under bar himmel. Äntligen! Sova under stjärnhimlen är en av orsakerna till att jag tycker om att gå på tur.

Blåsjö

Blåsjö

Sten

Jag undrade om jag skulle klara av att rulla den här stenen.

Vattenfall

Vattenfall

Lunner

Lunnerväxt

Solnedgång

Solnedgång över Blåsjö.

Posted in Långa turer.