Fjäll och glorior

Vad är den mest spektakulära naturen du besökt? Det är inte lätt att svara på, men delar av Madeira var en god kandidat för mig.

Solen skiner på en blå himmel och gör min skugga tydlig i molnen under mig. Jag tittar ned för stupet. Min skugga har en regnbågsfärgad gloria. Jag, pappa och min syster som är på besök fortsätter mot Madeiras högsta topp.

Levada

Levadavandring

Lite senare har vi ett nytt stup på vår högra sida. Det är lika brant på andra sidan. Pappa väljer att gå tillbaka till fiket där vi ställt bilen. Jag och Maria fortsätter på trappor i de branta fjällsidorna. Över oss cirklar rovfåglar. Under oss är moln. Runt oss har vi branta fjäll. En del är för branta för att man ska kunna anlägga trappor upp på eller gångvägar runt, istället måste man ta sig genom tunnlar för att fortsätta.

Jag började undra om detta är den mest spektakulära platsen jag vandrat på. Efter mycket eftertanke inser jag att många delar av Färöarna är på nivåer med naturen jag har runt mig. Vilket fall som helst har jag besökt få platser med så imponerande natur.

Vi kom inte till toppen, men fick många storslagna naturupplevelser på vägen.

Mossa

Grön bergsvägg.

Levada

Vandring längs levador

Vandring

På vandring genom skogen.

Utsikt

Utsikt genom tät skog.

Regncirkel

Gloria runt skuggan.

Stup

Lättgången vandringsled, men stup på bägge sidor.

Berg

Utsikt mot bergen.

Vandringsled

Vandringsled bland molnen.

Tunnel

En av flera tunnlar.

Led

Leden ringlade fram och tillbaka nedför branten.

Terasser

Terasser

Pool

Enligt The Guardian ska detta vara en av Europas bästa pooler. Jag säger inte emot. Man var tvungen att akta sig så man inte kastades in i lavaklipporna när vågorna kom.

 

Har du kommentarer eller frågor? Skicka i så fall ett mail till post@staffansandberg.se.


Alla kampanjer på ett ställe

Här hittar du Outnorths kampanjer och tillfälliga erbjudanden. Håll koll här så att du aldrig missar våra bästa priser på skandinavisk outdoor.


 

Posted in Segeltur.