Gamla drömmar, nya planer

När jag lämnade Jotunheimen och gav mig av till Stockholm planerade jag en paus på två månader. Länge såg det ut som att det skulle vara tillräckligt.

Jag behövde både vila för att bli av med inflamationen, men också träna för att klara av skidtur och vandring. Jag räknade med att klara skidtur under vintern, men vandringen skulle bli mer osäker.

Jag hade inte ökat träningen på ett tag. Trots det kom ett stort bakslag i förra veckan. Utan någon bra förklaring gick det tillbaka som när jag tog paus.

Att fortsätta i januari betyder även att jag inte kan vara säker på om skidsäsongen kan genomföras. Dessutom skulle för mycket av glädjen försvinna på grund av alla tankar på om jag tar för långa dagsettaper.

Sjösprut på segeltur

Drömmen om att gå genom skandinaviska fjällkedjan och vara på tur i ett helt år i sträck gick inte att genomföra den här gången, det blev klart för över en månad sedan. Skulle jag fortsätta nu tror jag aldrig det kommer bli av, oavsett när jag eventuellt måste avbryta senare. Om jag lägger ned den planen nu hoppas jag på att göra ett nytt försök någon gång senare.

En orsak att det blev så här är genetik, jag har fått veta att personer i tidigare generationer har haft problem med knäna. Att klara av turer på några månader är trots allt inte så dumt. Jag har nu lärt mig mina gränser. Ska jag ut på vandring i mer än någon månad behöver jag andra förberedelser än vad jag hade den här gången.

Vad är planen framöver?

Vara på tur i ett helt år var en dröm, men inte den största drömmen. Min största dröm är att ge mig ut på långsegling för att komma till nye platser på ett miljövänligt och billigt sätt. Långvandringen var något jag ville göra först av flera orsaker, en var att det kräver bättre hälsa. Jag vet inte om jag får någon sjukdom eller råkar ut för en olycka som gör att jag inte kan vandra med all packning man behöver på en långtur, men fortfarande kan segla.

Det är mycket som ska ordnas inför en långsegling. Köpa båt till exempel, det tar mycket tid, speciellt om det blir långa resor utomlands.

Har du en segelbåt som är utrustad för långsegling som du vill sälja? Hör av dig, jag är intresserad.

Posted in Förberedelser inför segeltur, Långa turer.