Klar för långtur

Förberedelserna inför långturen är färdiga, nu väntar en lång vandring.

Bara sista minuten saker att ordna inför långturen. Telefonen har fyllts med podradio och ljudböcker, framför allt av äventyrare som Shackleton, Amundsen och Nordenskiöld. Batterierna är laddade, regnkläderna är impregnerade, maten har köpts in och silica gelen är torkad. Inte minst, ryggsäcken är packad. Det återstår att snöra på sig skorna, dra på sig ryggsäcken och ta sig till tåget i morgon. Starten vid Lindesnes blir på söndag. Vädret är lovande. Sol, men svalt tio dagar framåt, behagligt väder att vandra i.

När jag startade bloggen planerade jag att lägga ut många inlägg om förberedelserna inför turen, det har det inte blivit så mycket av, mycket på grund av att det inte är så intressant att skriva om. Inlägg om förberedelserna hade till stor del blivit alltför detaljerade. De problem jag stött på har dessutom varit alltför speciella för att andra har nytta av att läsa om mina erfarenheter. Inte som vad jag tycker om till exempel vandringskängor som flera tusen personer per år läser om.

RyggsäckSista tiden har till stor del ägnats åt att hitta svar på olika frågor, bland annat:

  • Varför blev delar av texten på min hemsida plötsligt på engelska?
  • Vilka appar har de bildredigeringsfunktioner jag ser som minimumskrav?
  • Hur får man någorlunda godtagbar bildkvalitet utan alltför stora bildfiler när man lägger ut bilder med en telefon?
  • Varför får jag bara en vit skärm när jag försöker redigera inlägg på bloggen?
  • Varför står det bara ”Blocked” när jag försöker logga in på min hemsida för att lägga ut nya inlägg?
  • Var är solglasögonen?
  • Varför har inte hemsidan uppdaterats sedan mitten av juli för de som använder Safari på en Ipad?
  • Varför slutade wifi att fungera på min dator?

När jag ser på listan över vad jag funderat över sista tiden kan jag konstatera att jag är en mer  erfaren vandrare än bloggare. Friluftsutrustning har jag inte tänkt så mycket på, men göra  hemsidor har jag mycket att lära om.

 

Posted in Förberedelser inför långtur.