Är livet på en segelbåt ett drömliv?

Långsegling är något jag och många andra drömmer om,  men är det verkligen så bra som i drömmen?

Segelturen i Skottland har bjudit på många upplevelser jag inte skulle vilja vara utan. Delfiner, lunnefåglar och många andra djur har gett oförglömliga upplevser. Jag har mött många spännande personer och fått känna på frihetskänslan av att ge sig ut på havet.

Målet med turen var ändå inte upplevelserna jag skulle få nu i sommar. Jag ville ett steg närmare att kunna sätta segel och ge mig ut på havet utan en skeppare som är mer erfaren än mig och se om segling är något jag vill göra över längre tid.

Jag har lärt mig massor. Vill du lära dig segling och funderar på att gå en seglingskurs, tänk på om du får ut mer av att hitta en kunnig skeppare och segla som paying crew, segla med en båt och dela på utgifterna. Det har du chans att hitta på Crewbay och liknande sidor.

SeglingHur gick det med målet att se om långfärdssegling är något för mig? Jag har inte fått se alla delar av livet som långfärdsseglare. Bland annat allt arbete som ligger bakom en båt har jag inte sett så mycket av, även det var lite småfixande. Einar hade sett till så det mesta var i ordning innan turen. Det ger inte en helt balanserad bild av livet på en segelbåt. En del säger ”Cruising is another name for working on a boat in exotic places.”

Jag har ändå fått en ganska bra bild av hur det är. Efter att jag i både tid och distans seglat något som kan motsvara tre procent av en världsomsegling kan jag konstatera att det verkar vara bättre än jag förväntat och så bra som jag drömt om.

Posted in Förberedelser inför segeltur, Segeltur.