Kraftig, men kort vind

Det kan blås upp snabbt längs kusten, men det kan avta lika snabbt.

Vi hade bra fart över Skagerak. Vinden var frisk och kom från aktern. Tidvis hade vi dubbla försegel, ett på varje sida för att få större segelyta.

På eftermiddagen dagen efter att vi gett oss av tog vinden nästan helt slut. Loggen visade under en knop.

Jag började undra hur länge det var till att vi skulle få vind i seglen igen. Vi hade precia fått täckning vid norska kusten så jag kunde få in väderleksrapporten.

Det var några timmar med stiltje som väntade. Därefter var det desto kraftigare vind. Kuling i någon timme innan det återigen skulle lugna ned sig.

Gästflagga

Gästflaggan hissas.

Vi gick för motor sista biten till en ankringsvik. Någon timme efter att vi lågt tryggt ankrade kom kulingen. Det var nästan vindstilla, ankarkärttingen hängde rakt ned mot botten. Några sekunder senare ven det i masten och båten började luta, trots att seglen var nede.

Båten drev bort från ankaret och kättingen sträcktes.

Vi beslöt oss för att ta en en filmkväll med varm choklad.

Sele

Redo för oväder.

Sittbrunn

Avslappning i sittbrunnen.

Fyr

Landkänning i Norge.

Regn

Kraftig vind och regn.

Våg

Det blåste friskt första dagen i Norge. Det var svårt att hålla kameran rakt, lutningen kan därför se ut att vara större än vad det var, men minen efter att en våg sköljt över sittbrunnen är äkta.

Rådjur

Rådjuret simmade förvånansvärt snabbt över viken.

Klättring

Klättring på en av mpnga klippor.

Skriver

Några barn hade lagt ut en bok på en topp på en liten ö där man kunde skriva in sig. Det var mest de som gick upp på toppen, men jag undrar vad de tänker när det kommit personer från Canada och Frankrike till deras ö.

Vik

En av många vikar på Sørlandet.

Posted in Segeltur.