Lugn start på stort äventyr

Äntligen dags för avresa. Det var ingen vits att stressa på morgonen, vindarna var vilket fall som helst svaga. I lugn och ro gjorde vi de sista förberedelserna och kastade loss.

Det var många båtar på vattnet och få moln på himlen. Segelbåtarna kröp fram långsamt. 3 knop kändes snabbt.

Det ska vara betydligt fler båtar på vattnet för att jag ska styra för hand, det är skönare att låta autopilot eller vindroder arbeta. Pappa valde ändå att stå vid rodret hela förmiddagen.

Jag har undrat hur många plika däggdjur och fåglar jag kommer fotografera på turen. Oväntat blev en gråsäl första krysset. Den kom vid en farled och dök efter att jag tagit några bilder, utan att komma upp inom synhåll igen.

På väg

Äntligen på väg ut på långtur.

Antalet båtar blev färre när vi passerat Furusundsleden. När vi passerat Stora Nassa började det redan bli sent, de flesta segelbåtar hade redan hittat en natthamn. Vi fortsatte.

Solen gick ned innan vi nådde Horsten, sista ön innan det öppna havet. Vi fortsatte under sommarnattens stjärnor.

Jag började skriva det har blogginlägget under min nattvakt. När det var dags att lasta upp bilder bestämde jag mig för att läsa kommentarerna till inlägget jag publicerat på morgonen. Jag hann hälften av dem innan täckningen försvann. Det fick vänta till nästa gång jag får täckning, när nu det blir.

Det gjorde inget. Jag var redan i cruising mode.

Gråsäl

Första djuret som fotades på turen, en gråsäl.

Kvällsljus

Kväll i sittbrunnen.

Solnedgång

Första solnedgången.

 

Har du kommentarer eller frågor? Skicka i så fall ett mail till post@staffansandberg.se.


Alla kampanjer på ett ställe

Här hittar du Outnorths kampanjer och tillfälliga erbjudanden. Håll koll här så att du aldrig missar våra bästa priser på skandinavisk outdoor.


 

Posted in Segeltur.