Ut på långsegling

Mycket tid har gått åt till förberedelser sista tiden, men nu är det packat och klart för att segla i väg mot nya upplevelser.

Jag skulle egentligen har varit på väg nu, men det är jag inte. Väderleksrapporten som sa motvind på en meter i sekunden stoppade mig från att ge mig iväg i går.

Det var kanske lika bra, det hade varit stressande att ge sig i väg i går. Alla stora saker som skulle ordnas på båten var färdiga redan i lördags, det återstod bara att städa efter att båten varit en byggarbetsplats och att packa upp. Det borde vara begränsat hur lång tid det tar, det är trots allt begränsat hur mycket som får plats i en båt. Det tog ändå lång tid. Två dagar, inklusive långa pauser för att vara med mina syskon.Tätningsmassa

Verktyg skulle tillbaka till verkstaden. Påsar man kulor som suger upp syre och fukt skulle läggas i lufttäta behållare med nödsignaler. Reservdelar skulle sorteras så jag både hittar det lätt och det jag ofta behöver är lätt att nå. Saker som jag inte behöver skulle slängas. Vattentanken skulle fyllas.

Det har varit några intensiva veckor med arbete på båten. Jag har lärt mig mycket. Alltifrån hur man löder en koaxialkabel i toppen av masten till att Postnord långt i från har löst sina paketproblem.

Nu är det bara några småsaker som ska ordnas, sedan ger jag mig ut på en ny långtur. Denna gång med mindre planer på vart jag ska än vad jag någonsin har haft tidigare. Jag får se vart vinden och lusten tar mig.

 

Har du kommentarer eller frågor? Skicka i så fall ett mail till post@staffansandberg.se.


Alla kampanjer på ett ställe

Här hittar du Outnorths kampanjer och tillfälliga erbjudanden. Håll koll här så att du aldrig missar våra bästa priser på skandinavisk outdoor.


 

Posted in Segeltur.