Ny besättning för segling till Skottland

Thomas och Håkon var dessvärre tvungna att åka hem, istället blev det två nya personer ombord.

På Färöarna var det byte av besättning. Thomas och Håkon mönstrade av. För segelturen över till Skottland hade jag med mig Alex, en Engelsman som snart ska påbörja sin doktorsgrad som förhoppningsvis lägger en viktig pusselbit i hur man kan fånga koldioxid från avgaser och lagra i jorden. En ivrig jolleseglar som drömmer om att köpa en större båt om något år.

Sittbrunn

Alex vid rodret.

Sittbrunn

Alex vid rodret.

I tillägg hade jag med Teresa. En pensionerad amerikan som tog med sig allt hon ägde på segelturen. Det rymdes som tur var i en ryggsäck som är i storlek med en ivrig fotografs fotoryggsäck. Hon reser nu jorden runt och seglar någon månad här och någon månad där.

Vindar som var lite väl starka för att kunna segla vidare behagligt väntade i flera dagar. Vi förberedde oss på att stanna en stund i Sandavagur och vandra där. Planen gick om intet redan andra dagen. En möjlighet att segla till Suderøy öppnade sig. Dagen efter, men antagligen även ytterligare en dag senare, borde det bli möjlighet att ta sig vidare söderut till Skottland. Därefter lång tid med minst sagt tvilsamma vindar för segling.

Vi köpte mat för ytterligare en vecka, hissade segel och gav oss söderut.

Posted in Segeltur.