På åsar längs vägen

I dag blev det mycket buller under turen och för först gången ska jag övernatta i vindskydd.

Dagens etapp gick till stor del längs en riksväg. Sörmlandsleden gick inte i vägrenen, men man hörde den hela tiden och den skymtades mellan träden. Stora delar av dagen gick jag på en rullstensås där det var lättgånget. Trots att ryggsäcken återigen var fylld med mat gick sträckan längs vägen därför snabbt och en stund efter lunch kom jag in i större skogsområden igen.

Detta blev första dagen på min tur då jag inte mött andra som går längs leden. Jag undrar hur många dagar det kommer ske.

Jag har mött flera som sagt att de nästan gått alla sträckor på Sörmlandsleden, en av dem sa att runt Katrineholm är den tråkigaste delen. Han tyckte att där var det bara skog. Skog kan ha något som gör den speciell, det har inte skogen runt Katrineholm. Vi får se om jag är enig i det. Bästa delen, enligt honom, är den som går längs Bråviken.

Detta blir första natten i ett av alla vindskydd längs leden. Det har antingen inte passat att stanna i dem, eller så har jag inte känt för att sova i vindskydden. När de är fulla av klotter, det är skäpigt runtomkring och lite ved föredrar jag ofta att hitta en egen lägerplats.

Det är relativt rent och snyggt vid detta vindskydd. Kanske fungerar lappen de har hängt upp där etappansvarig ber vandrare att träna mer eller ta kortare turer om vi inte orkar bära hem skräpet.

Stig

Stig genom hasselskogen.

Stig

Stig genom granskogen.

Taggtråd

Dubbel säkring. En mur av sten och taggtråd.

Rullstensås

Sörmlandsleden gick bland annat över rullstensåsar i dag.

Etappskylt

Vid varje övergång mellan etapper finns en sådan här tavla med information om nästa etapp och karta.

Granskog

Vandring genom granskog.

Granplantage

Biologisk enfald.

Posted in Långa turer.