Fallna jätttar och myrens strutsar

Ännu en dag med bättre väder än väntat, samt spännande fauna och botanik.

När jag vaknade i dag var sjön fylld av ringar från regndroppar. Dropparna var små, men många. Man hörde inte när de landade, varken på sjön eller på marken. Jag låg en stund och såg på mönstret på den ellers plana ytan innan jag gick up för att äta frukost.

Jag har sett en del imponerande träd på denna turen, eken som delats i två delar på Ånhammarnäset är en av dem. I dag såg jag ett liknande träd, men denna gång två granar som växt intill varandra. Jag har aldrig sett en så stor gran tidigare, här var två stycken på samma plats.

Jag kom fram till Bruksdammarna en stund efter lunch. Det är ett våtmarksområde bestående av sjöar blandat med myrar. Sörmlandsleden passerar på träbroar som är anpassade för rullstolar. Tranorna gick omkring på myrarna och trumpetade, eller vad säger man att en trana gör? De låter som en elefant, men ser ut som en struts.

Återigen en dag då den väderleksrapport visar ostabilt väder, men det blir mestadels bra. En regnskur kom när jag slog läger, först lätt, men till slut kraftig så jag fick bråttom att få upp tarpen, som inte var det lättaste om den perfekta platsen för liggunderlaget skulle få skydd mot regnet. Jag nöjde mig med en dålig lösning och flyttade den någon meter när det värsta trummandet hade avtagit.

Tall

Tall

Skogstjärn

Skogstjärn

Gran

Ser du min ryggsäck som jag ställt fram för att visa storleken?

Gångbro

Handikappanpassad del av Sörmlandsleden.

Bruksdammarna

Bruksdammarna

Blogga

Ordna bilder till bloggen.

Sjö

Kvällsljus

 

Posted in Långa turer.