Plan för nästa år: Starta långsegling

Seglare skriver sina planer i sand. Man bör tillägga att de skrives i lågvatten. Trots osäkerheten är det en bra känsla när man får mer klarhet i sina planer.

För en tid sedan sökte jag ett jobb i Telemark. Samma som jag har, men på en annan plats. Det är ett vikariat på ett år. Jag bestämde jag mig för att om jag fick det skulle jag starta på en långsegling när tjänsten löper ut. Hade jag återvänt till mitt gamla jobb hade jag hållit det mer öppet för när jag skulle ge mig ut.

Jag fick erbjudande om tjänsten och tackade ja. Det ska bli spännande med nya utmaningar i en ny del av Norge. Efter att ha varit ledig i ett år har jag ny motivation till att sitta på ett kontor och jobba för att bevara våra möjligheter att utöva friluftsliv. Mer än jag haft sedan jag var färdig med studierna. Jag har ibland funderat på om det verkligen var så viktigt att segla jorden runt när jag sista tiden jobbat från båten någon gång i veckan, men insett att jag måste passa på nu när jag kan och har det mesta färdigt för en sådan tur.Segel

Först när jag fick jobbet tänkte jag inte så mycket på vad det innebar. Det var först när jag berättade om det för en vän med liknande planer som det gick upp för mig att nu har jag näst intill ett datum för när jag ska förverkliga den största dröm jag haft sedan 19 år. Det har varit hoppingivande att tänka på att det finns ett bättre liv när vardagsrutiner blivit för tråkiga, trots att jag haft en del hinder för att realisera det.

Det var en speciell känsla att inse att nästa år blir det av, det som jag väntat på så länge.

Om tidvattnet inte hinner stiga innan dess.

Posted in Förberedelser inför segeltur.