Segelturen fortsätter

Turen fortsätter längs norska kusten. 

Efter att ha bott i snickarbyxor i två veckor var det äntligen dags att Tumler skulle få vakna ur sin dvala. På listan över saker som skulle göras på morgonen var både att be hamnvakten komma och låsa upp elskåpet så jag kunde få med mig kabeln och ringa brovakten för att få bron öppnad.

Hamnvakten kom senare än förväntat. När jag sedan ringde brovakten fick jag besked att de skulle öppna för en annan båt om en kvart, de ville helst inte öppna igen på flera timmar.

Det blev bråttom att plocka undan det sista och lossa förtöjningen. En av grannarna hjälpte mig att komma i väg. Han blev med till bron till bron och vinkade av mig när jag körde ut i fjorden.

Trist att resa bort från de andra seglarna på bryggan, men härligt att vara på väg igen.

Naturligtvis hade jag motvind ut ur Trondheimsfjorden. Bortsett från en gång har det alltid varit motvind eller ingen vind när jag seglat här. Efter den gången skedde detta.

Mulet

Mulet och byig vind när jag startade.

Flaggor

Ole dole doff… vilken gästflagga ska jag använda när jag är färdig med den norska? Jag tror jag går för den finska lösningen: Den finska flaggan med ett rött kors i tillägg till det blå. Eventuellt efter att ha använt den där de bytt plats på det vita och blåa.

Himmel

Härlig stämning första morgonen för ankar.

 

Posted in Segeltur.