Utrustningen börjar komma på plats

Det var inte så mycket kvar att köpa inför mina långturer, trodde jag innan jag satte mig ned och skrev en lista. 

Mer och mer utrutning kan strykas från handlingslistan till mina långturer. Ryggsäck, brännare, sockor, termos, impregnering och några andra saker kom i fredags.

Jag också beställt batteri och solceller, bägge från Poweradd. Jag blev ganska tveksam till att beställa från Poweradd på grund av bemötandet jag fick när jag kontaktade dem för att få svar på några frågor. I bästa fall svarade de på två av tre frågor, bara just det jag frågade om, ingen extra information som kunnat vara nyttig, till exempel alternativa produkter. En fråga svarade de inte ens på efter att jag ställt den fyra gånger, i sista e-posten skrev jag bara den frågan och inledde med ”Please, can you answer my question?” Det som fick mig att välja dem, trots detta, var att det var få konkurrerande produkter som kunde skickas till Sverige och att betygen i de tester jag hittat trots allt var bra.

Jag tänkte skriva att nu har jag inte så mycket kvar att handla, varken till Sörmlandsleden eller min tur genom Skanderna. Jag trodde att det bara var några saker från Mammut: sovsäck, pannlampa och skidbyxor. Så började jag räkna upp de få sakerna jag hade kvar och insåg att det var en del:

RyggsäckPollenmedicin: Jag hoppas hinna igenom Sörmlandsleden innan pollensäsongen blir alltför intensiv, jag undrar om jag kanske är för optimistisk.

Gas till brännaren

Ny fjärrkontroll till kameran: Har en sedan innan som dessvärre inte duger. Test av både den och en äldre som slutade fungera i höstas kommer under våren.

Minneskort: För att skicka backup av bilder så datorn jag har med mig inte är det enda stället där bilderna ligger.

Grenkontakt: Om jag hittar en kontakt med ett eller två uttag är det bra att ändå kunna ladda många saker samtidigt. Totalt har jag fem saker som kommer behöva en del ström: dator, kamera, telefon, mp3 spelare och batteri. Sistnämnda kan ladda de andra sakerna i fält, bortsett från kamera. I tillägg kommer pannlampa och blixt, men de drar inte så mycket, jag tar därför inte med mig en extra laddare för dem. Jag känner mig som en riktig vildmarksmänniska som ska ut och leva på naturens villkor när jag skriver detta.

Adapter för att koppla datorn till batteriet: Det visade sig att Lenovo har producerat en modell som inte använder deras standardkontakt. Den modellen köpte naturligtvis jag.

Spännen till remmarna på pulkan.

E-böcker som jag kan läsa under vandringen.

Kartor till turen genom Skanderna.

Remmar: Jag ska göra en packpåse till en dagsturryggsäck och behöver axelremmar. Man kan ta av sidofickorna på min ryggsäck och göra om till en dagsturryggsäck, men datorn får inte plats i dem.

Ibland känns det som att listan över saker som måste ordnas inför långturerna inte blir kortare, men för varje sak jag stryker över lägger jag till ännu en sak.

Posted in Förberedelser inför långtur.