Vad är en vindsäck?

En vindsäck är en säck man kan sätta sig i för att få skydd mot vinden. Den är en viktig del av säkerhetsutrustning en på fjällturer vintertid, men är även mycket praktisk när man äter lunch blåsiga dagar.

Vindsäcken är ofta sydd i färgglatt tyg, ofta orange, för att synas bra. En del vindsäckar har en sida av ett tyg som släpper genom fukt för att den inte ska bli för tät om man sitter i den länge. Denna sida vänder man bort från vinden.

Inne i vindsäcken blir det betydligt varmare på grund av att du kommer i lä från vinden. Din kroppsvärme kommer dessutom öka temperaturen några grader. Möjligheterna att klara sig utan att frysa ihjäl på fjället är därför betydligt större med en vindsäck än utan.

Vindsäck kan också användas som lämur.

Måste man ha med en vindsäck? Så länge vädret är bra och ingen skadar sig är vindsäcken inget måste, bara ytterligare en sak som gör turen mer bekväm eftersom man slipper frysa under lunchpausen. När det oförutsedda sker är det däremot en viktig livförsäkring.

Läs mer i en längre artikel om vindsäckar.

 

Har du kommentarer eller frågor? Skicka i så fall ett mail till post@staffansandberg.se.


Alla kampanjer på ett ställe

Här hittar du Outnorths kampanjer och tillfälliga erbjudanden. Håll koll här så att du aldrig missar våra bästa priser på skandinavisk outdoor.


 

Posted in Vanliga frågor.