Så hittar du de bästa vandringskängorna

Många är på jakt efter den bästa vandringskängan, men hur hittar du den?

Sidan innehåller annonslänkar för Outnorth.

Många undrar vilka vandringskängor som är de bästa. Varje vecka är det ett antal personer som kommer till min blogg genom att söka på ”bästa vandringskängorna”. Jag skulle önska man kunde ge ett entydigt svar på det, men det går inte. De vandringskängorna som är bäst för mig är kanske inte bäst för dig på de turer du gör. Jag har skrivit en del synpunkter om vad JAG tycker kännetecknar bra vandringskängor i en lång artikel, men utan att komma med ett tydligt svar om vilken skomodell som är bäst. I alla fall inte för dig. Lundhags Syncro och Lundhags Ranger som jag använt de senaste åren är långt från perfekta, men de passar min användning.

Låt oss nu glömma att alla har olika fötter och ger sig ut på olika turer och försöka utse den bästa vandringskängan.

Alla är vi försäljare av den utrustning vi är nöjda med. Vi berättar om hur förträffliga, eller eländiga, skor vi har när vi möter andra vandrare och diskuterar utrustning. Kanske blir de övertalade och köper de skor du varit nöjd med.

De vandringskängor som säljs i flest exemplar borde vara de bästa. Hur tar man reda på det som en vanlig konsument? Söker på ”world’s most sold hiking boot” .

Dessvärre blir det inga träffar som visar till ett världsomspännande register över försäljningssiffror för vandringskängor. Däremot får man en träff där de har frågat Zappo, som är en av världens största skoaffärer på internet. De mest sålda vandringskängorna hos dem är Merrel 2 Moab vent mid för herrar och den vattentäta motsvarigheten för damer.

Så enkelt.

Eller?

Har det någon betydelse för oss svenskar vilka det säljs mest av internationellt? Jag skrev visserligen att vi skulle glömma att alla ger sig ut på olika turer, men det finns gränser. Svenska fjällen ställer trots allt helt andra krav än Amazonas.

Är Alfa Walk King den bästa vandringskängan

Det blev kanske lite väl brett. Vad är de mest sålda skorna i Sverige? Om man tittar hos Outnorth som är en av de större affärerna som ger möjlighet att sortera skorna efter popularitet ser man att de mest sålda är Treksta Oslo 6 GTX.

Addnature ger också möjlighet att sortera produkter efter hur populära de är. Där är det istället Lundhags Park som är på förstaplats. Park kommer på plats 22 hos Outnorth.

Det var stor skillnad beroende på vilken affär man tittar i.

Är verkligen de mest sålda vandringskängorna de bästa? En del kängor kommer i många olika varianter som ska dela på försäljningen. Popularitet kan också bli ett mått på vilken tillverkare som lägger mest pengar på marknadsföring.

Recensioner ger kanske en bättre bild av vilka vandringskängor som är bäst än sålda exemplar.

Vi stannar kvar hos Outnorth som ger oss möjlighet att skriva recensioner. Det är 21 olika modeller som delar på förstaplatsen.

Det sa inte så mycket om vilka vandringskängor som är bäst. En del av dem har bara en recension. En nöjd kund kan ge en vandringskänga delad förstaplats. Det blir liknande resultat om man ser på Utsidan.se.

 

Vad är sensmoralen av detta? Det finns inga genvägar till den perfekta vandringskängan.

Ska du hitta den bästa vandringskängan kan du inte göra ett snabbt sök och få fram ett entydigt svar. Du måste ta reda på vad många andra anser. Jag har gett mitt bidrag i debatten, men många är oeniga i det jag skriver. Det borde de vara, de gör helt andra turer än mig.

Kanske blir nästa köp fel, oavsett hur många tester och forumtrådar du läser. Förhoppningsvis lärde du dig något och kan se det som att du köpte kunskap för några tusen kronor.

 

Har du kommentarer eller frågor? Skicka i så fall ett mail till post@staffansandberg.se.


Alla kampanjer på ett ställe

Här hittar du Outnorths kampanjer och tillfälliga erbjudanden. Håll koll här så att du aldrig missar våra bästa priser på skandinavisk outdoor.


 

Posted in Friluftsutrustning.