Båtfixande i Nävekvarn

Det blev ordentlig vårkänsla då jag passerade Nävekvarns hamn när båtarna gjordes i ordning för sommaren. 

I dag kom jag ut till Bråviken igen efter att ha gått några timmar i allt från kalhyggen till ädellövskogar. När jag kom fram satte jag mig på stranden och njöt av att återigen vara vid havet. Skärgårdskänslan var bättre här än vid Kolmården där jag varit vid havet tidigare under turen, fler öar här. Fuktiga kläder hängdes på tork. Jag åt torkad frukt medans jag såg på ett fraktfartyg åka från Norrköping. Sista biten till Nävekvarn blev i vackra omgivningar genom naturreservat och havet på ena sidan.

Jag kom till hamnen i Nävekvarn där det var förvånansvärt mycket aktivitet för att vara en fredag. Båtar lyftes ned i vattnet. Skrov putsades. Fem personer jobbade i en liten snipa, verktygen på bryggan avslöjade att elsystemet fick en ordentlig genomgång. Längst ut låg en segelbåt med svensk gästflagga i masten, i aktern satt den holländska flaggan.

Jag ser ofta fram emot det som kommer senare. I skidsäsongen ser jag fram emot vandring. Är det barmark ser jag fram emot att snön ska komma och skidor ska tas fram. När jag gick ut på en brygga var det att komma ut i skärgården och ge sig ut på långsegling jag såg fram emot. Långsegling blir det till Skottand i juli, före det ska jag nog få en del tid i skärgården.

Jag hittade ett antal kontakter vid en parkeringsplats, där satte jag mig för att ladda batterier och skriva innan jag gick till affäre. Efter att bara skrivit på telefonen senaste veckan var det en härlig känsla att återigen ha tillräckligt med el för att använda datorn. Det gick så mycket snabbare, även om jag under turen fått upp hastigheten en hel del på telefonen.

Jag har slagit läger nära stranden en liten bit från Nävekvarn. Här blir mitt läger fram till lunch i morgon. När jag planerade var jag skulle slå läger tänkte att det skulle bli nära stranden. Efter att ha haft läger mitt i skogar, eventuelt vid sjöar, verkade det härligt att slå läger där jag har havsutsikt. Så kom jag på att det borde inte vara så speciellt. När jag ägnar mig åt friluftsliv nära Stockholm är det i stort sett havsutsikt jag haft, det är inget speciellt när man är på paddeltur. Vad som ger en bra känsla, är roligt eller spännande ändras snabbt.

Vandring genom skog.

Det är inte vitsippor, men snö från i går.

Stig

Stig genom naturreservatet vid Nävekvarn.

Bråviken

Utsikt längs Sörmlandsleden

Nät

Nät i fiskehamnen.

Eluttag

De har gjort i ordning för att många långvandrare ska komma förbi.

Solceller

Solcellerna såg till så batterierna höll sig uppladdade på kvällen.

Posted in Långa turer.