Oförglömlig kväll bland fåglar och skär

På en nklipphylla med god utsikt över skärgården och rikt fågelliv kan kvällen inte bli dålig. 

På förmiddagen idag satt jag på en klippa vid strandkanten och såg på fågellivet ute på vattnet. Framför allt var det många ejdrar och ett svanpar som var intressant att följa med på nu under parningssäsongen.

Trots att solen sken var både jacka och långkalsonger på fram till lunch. Östliga vindar förde med sig kall havsluft och gjorde att det var kyligt, även där det nästan var lä. Helt lä kunde jag bara få om jag satt en bit in i skogen. Nu var det hav och sjöfåglar som lockade.

Jag gick vidare efter lunch. Öster om Nävekvarn går leden bitvis längs stranden och slingrar sig genom vitsippeskogar. Rent vatten är det dåligt med. På kartan såg jag en bäck en bit från stigen som borde ha vatten utan förorensning. Jag hade tur, det porlade av friskt, klart vatten. En liten bit därifrån hittade jag en klipphylla med god utsikt som blir en bra lägerplats i natt.

Jag ligger nu i sovsäcken med milsvid utsikt över skärgården. Två berguvar hoar och en morkulla flyger på låg höjd över mig med sitt knorrande lockrop. Två skrakar flyger efter varandra över fjärden där en ejderflock simmar förbi. En kväll som går in på listan över oförglömliga stunder längs Sörmlandsleden.

Lägereld

Kvällen i går var inte så dålig den heller.

Ejderpar

Ejderpar

Svanar

Jag har aldrig sett en svan rengöra sig så i tensivt som denna.

Svanar

Kärlek på Svansjön.

Naturreservat.

Skövling i naturreservat? Bara främmande arter som tas bort.

Bråviken

Utsikt över Bråviken.

Läger

Jag fira valborg ensam, men det vägs upp av denna lägerplatsen.

Utsikt

Kvällsmat i solnedgången.

Bråviken

Utsikt från lägret.

Posted in Långa turer.