Blomsterprakt på Gotland

Gotland är känt för sitt rika växtliv. Kalkrika berg ger goda förhållanden för många arter som är ovanliga på andra platser.  

I Slite ankrade jag i skydd bakom en halvö som bestod av dumpat cementavfall. Det låter som en tråkig plats att vara på, som Musse, Kalle och Långbens husvagnssemester. Det var det inte, i alla fall inte på grund av den halvön. Fabriken längre bort däremot blev något annat. Någon vecka tidigare hade jag varit tvungen att ge mig därifrån på grund av att det brann i plastavfall och Slite var täckt av giftig rök.

Det låter inte som en bra plats för växter, men även om man inte letade så var det inget problem att snabbt hitta tre olika orkidearter. Jag tänkte att det ska vara Gotland för något sådant när jag låg på marken med makroobjektivet.

Strandäng

Strandäng

Orkidé

En av orkidéerna jag hittade på halvön.

Orkidé

Orkidé

Kronblad

Kronblad

Blomma

Gult och blått på nationaldagen.

Gul fetknopp

En gul fetknopp på stenstranden.

Posted in Fototur, Segeltur.