Dimma och proviantering

Första etappen avslutades med bra fotoförhållanden. I affären i Eiken väntade både god mat och ett paket med kartor.

I går kväll och i morse fick jag en påminnelse om varför jag genomför turen. Solen gick ned utan att det var några speciella färger, i alla fall vad jag kunde se från stranden där jag slagit upp lägret, men när solen passerat horisonten och mörkret sänkte sig kom fotomotiven fram. Varken ljus eller landskap var spektakulärt, men det påminde mig om vad jag drömt om. Det är inte nöta asfalt eller tränga sig genom tät skog som är målet med turen.

Det blev bra fotoförhållanden också nästa morgon. Dimman låg på sjön, låga moln med öppningar mot kullarna skapade ännu bättre stämning.

I dag kom jag till mitt första provianteringsställe, Eiken. I tillägg till mat hämtade jag ut ett paket från DNT med nyckel till deras stugor och kartor.

På grund av olika omständigheter beställde jag inte kartor förrän det bara var en vecka kvar till starten. Jag vågade inte lita på att de skulle komma fram i tid, speciellt när paketet skulle passera en landgräns. Kartor fram till nu skrevs därför ut från internett. Dessvärre hade jag inte tillgång till färgskrivare. Nu blir det härligt med ordentliga kartor. Att sjöar är markerade på kartorna tydligare än att det är ett område utan höjdkurvor blir en stor lyx.

Innan du börjar skriva ut kartor och tänker att du ska spara pengar måste jag lägga till att det inte är något jag rekomenderar. Utan ordentliga kartor bör du ha leder, vägar eller annat som fångar upp dig om du går fel. Skriver du ut i svartvitt förlorar du en del information, färger riskerar att flyta ut om kartorna blir fuktiga.

Solnedgång

Kvällsstämning

Dimma

Morgondimma

Moln

Låga moln runt kullarna.

 Dimma

Boj

Dagg

Varje morgon ser det ut som att det regnat under natten.

Nyckel

Universalnyckel.

Posted in Långa turer.