En klass med uteundervisning

Tänk om man hade haft en lärare som tog med klassen på några dagars undervisning på fjället. Det hade eleverns jag stötte på i går. 

Tidigare har jag knappt mött någon på fjället, i går var det fullt med folk, men på ett begränsat område. En skolklass hade lagt in några dagars idrott i schemat, det bestod av vandring och rodd vid en DNT stuga.

Jag vet inte om det var slöjd eller vilket ämne barnen som byggde en damm i bäcken hade. Oavsett ämne, en bäver hade också det ämnet, en sjö hade nyligen fått höjd vattennivå. Det hade resulterat i att både stig och ledmarkeringar var i sjön. DNT har inte bara leder för vandrare och skidåkare, även snorklare på fjället har leder de kan följa.

Avundsjuk på att jag haft lärare med en helt annan pedagogik än den läraren jag mötte gick jag vidare norrut.

I går var första dagen då jag gjorde ett försök att laga mat över eld på fjället. Pinnar och rötter samlades in, vinden tilltog. Till slut lyckades jag få upp flammor som inte blåstes ut direkt, men för ofta låg flammorna mer längs marken än runt kastrullen. Vattnet närmade sig kokpunkten när veden tog slut. Middagen slutfördes på gasköket.

Höstfärger

Hösten är här med gult överallt på fjället.

Spänger

Ovanligt halkfria spänger.

Sjö

Lägg märke till ledmarkeringen under vattnet.

Vandrinsstav

Sliten vandrinsstav.

Bäck

Passering av bäck.

Posted in Långa turer.