En lugn helg

Ibland är det skönt att ge sig ut på tur utan planer, bara gå och ta dagen som den kommer.

Jag får ofta höra från andra att de inte förstår att jag kan gå ut på tur utan en plan för vart jag ska gå eller hur länge jag ska vara borta. Bortsett från fototurer har jag jag oftast en plan, men den är inte så tydlig. Denna helgen var ett undantag. Efter några intensiva veckor på jobb och arbete hela förra helgen var det skönt med en helg utan några större planer. Sova länge på lördagsmorgonen, packa i lugn och ro och gå ut genom dörren ut i den mulna höstdagen var de enda planerna. Därefter fick jag se vad som skedde.

Det blev en tur upp på fjället och sedan längs trädgränsen. Tarpen var med, jag var därför beroende av att hitta träd att för att få skydd mot regnet. Även om jag kom i väg senare än vanligt slog jag läger tidigt, jag la mig i sovsäcken och hörde hur regnet slog mot tarpen. Somnade tidigt, sov många timmar längre än vanligt,härligt att vila ut på tur. Så gick jag hem igen. En helg utan planer och stress, bara ta allt som det kommer för att vila ut till en ny arbetsvecka.

Gula blad

Höstfärgerna har börjat komma.

Ljung och dvärgbjörk.

Ljung och dvärgbjörk.

Blåbär

Mulen höstdag.

Under tarpen

I skydd mot regnet under tarpen.

 

Posted in Korta turer.