Vem bryr sig om bra bilder efter en fototur?

Har man ett makroobjektiv behöver man inte åka långt för att få bra bilder. Varje år tar jag en del turer i närområdet då jag går planlöst omkring utan något specielt mål.

Jag tycker att det är härligt att bara gå en tur i naturen och fotografera det man ser. Det har inte så stor betydelse om man går i de skogarna man gått så många gånger tidigare eller i nya omgivningar. Ofta kan det enkla att man bara går genom dörren och ut i närnaturen skapa större upplevelse än om man sätter sig i en bil för att resa långt. Med en makroobjektiv och lite inspiration kan man hitta motiv över allt, det kan vara nog med en buske eller en gräsmatta så har man sysselsättning en lång stund.

Klarblå himmel är få fotografers favoritväder, det ger för stora kontraster mellan skuggor solbelysta områden. Ändå kan det vara just de dagarna jag dras ut på fototurer i närområdet, att jag kunnat få bättre bilder en annan dag har inte så stor betydelse. När jag går ut på en fototur med ryggsäcken tung av fotoutrustning vet jag aldrig vad som sker. Det kan ta flera timmar att gå några hundra meter på grund av allt jag hittar att fotografera, även om jag gått den samma sträcken med kamera bara några dagar tidigare. Andra dagar kommer jag hem utan en enda bild efter att ha gått i djupa tankar. Eller jag kanske bokstavligt talat hittar ett smultronställe där jag blir kvar på alla fyra och äter av de söta bären.

Denna sommaren har det varit få fototurer, men med den sista tidens soliga väder har dragningen ut blivit större. Här kommer bilder jag tagit på korta fototurer den sista tiden, de bilder jag hunnit ta innan telefon har ringt med påminnelse om att sommaren är över och det är dags att se i kalendern någon gång i bland så man inte missar något som man har inbokat.

Åkermark

fotoblogg-tankar_runt_fototur-mjodort

Älggräs

Humla

Fibbla

Fibblor

Fibbla

Smultron

fotoblogg-tankar_runt_fototur-snelle

Spindelnät

Ljung

Blåbär

Posted in Fototur.