En varm dag

Man vet att det är en varm dag när till och med ihopplockning av lägret kräver ett svalkande bad.

Gårdagen skulle bli en varm dag. Det visste jag redan när jag vaknade. Solen låg på mot tältet jag slagit upp på stranden vid en sjö. Frukosten gjordes i ordning i lugn och ro, det blev lika mycket hallon som müsli och lite torrmjölk. Jag badade innan jag började gå för att svalka mig, inte så ofta jag måste göra det efter att ha packat ned lägret.

Jag gick mer på småvägar i dag, det gjorde det mindre ansträngande. Jag kunde också ta av tröjan som jag haft på mig när jag gått genom snåren i hopp om att det skulle ge ett litet skydd mot fästingarna. Jag har ändå slagit personligt rekord i antal fästingar under en säsong bara på de här dagarn.

Svetten rann ned för ryggen. Utan tröjan som sög upp svetten samlade den sig på ryggsäckens bärsystem och droppade ned på höfterna. Jag insåg till min stora glädje att jag klarar värmen bättre nu än vad jag gjorde i våras då jag vandrade på Sörmlandsleden. En sommar ger tillvänjning, även om man inte har tillbringat den i varma trakter.

Vandring

Vandring längs en liten grusväg.

Huggorm

Huggorm

Ljung

Ljung

Kvällssol

Kvällssol

Posted in Långa turer.