Hundar i mörkret och dåligt väder.

En härlig lördagskväll framför brasan vid Femundløpets spår, men dåligt väder under hemfärden.

När vi kom ned i skogen efter att ha gått över fjället hittade vi en skyddad lägerplats med god tillgång till ved precis vid spåret. Detta var platsen att sitta och se hundspannen passera under kvällen! Mörkret sänkte sig, kamerans ljuskänslighet skruvades upp, furuveden knastrade och hundspannen passerade i skenet från förarnas pannlampor. Ingen av hundspannsförarna valde att göra oss sälskap framför, men de flesta kommenterade att det såg härligt ut.  Kanske inte så konstigt, en lägerplats och en brasa ser ovanligt inbjudande ut när man stått bakom en släde istället för att sova den senaste natten.

Nästa dag kom med dåligt väder. Korta, lätta regnbyar drog förbi när jag låg i tältet. Det var i alla fall uppehåll när vi åt frukost, utan lägereld denna gången. All grenar på träden var fuktiga, ingen ville lägga ned tid på att tända eld med allt jobb det hade inneburit. Uppehållsvädret upphörde när vi startade turen, lätt regn och fuktig dimma resten av dagen, en sur vind gjorde vädret ännu värre. Skidorna klabbade, större delen av tillbakafärden var det lättare att gå i det hårdpackade spåret än att använda skidor.

Lägereld

Vi satt på första parkett när hundspannen kom.

Lägereld

På spaning efter nästa pannlampa.

Hundspann

Lägereld

Genomgång av dagens bilder.

Hundspann

Hundspann

Det är inte bara vid checkpunkterna man kan vila, har har ett spann stannat för att ge hundarna energi inför sista biten till Søvollen.

Lägereld

Skidåkning

På tur hemmåt i regnet.

Fotografering

Kameran måse vara framme, även om det är dåligt väder.

Dåligt väder

Posted in Korta turer.