Kontakt vid ondskans hotell

I brist på sol fyllde jag på telefonens batterier med de kontakter jag kunde hitta.

Jag fick tidigare frågan om hur jag gör med batterier på längre etapper nu när det är mindre sol än tidigare. Jag tänkte ge ett längre svar senare, men här kommer ett exempel.

Jag passerade i dag ett övergivet hotell. Snön som lagts sig mellan husen hade inga fotspår. Gardinerna var fördragna framför fönstren. Utemöbler hade tagits in.Vägen var inte sängd för säsongen, men jag tänkte ändå på Overlook hotell från The shining. Norska läsare känner kanske filmen bäst som Ondskapens hotell.

Precis som i filmen var inte strömmen bortkopplad över vintern. Det var några kontakter utanför. I brist på sol måste man ta till vara den energi man hittar ute i naturen, även om det är vid hotell ute på fjället.

Batterier bör inte vara minusgrader när de laddas, då kan de förstöras. Batterierna fick ligga i fickan med ledningar in i jackan när jag satt där och, bokstavligt talat, laddade batterierna.

Det blev inte så länge jag satt där. Jag hade ingen lust att vänta i kylan och vinden som blåste runt de övergivna husen. Dessutom fanns det ingen labyrint på hotellet. I brist på det ville jag helst inte få en författare efter mig.

Redrum

Is

Frusen bäck.

Moln

Dålig sikt vid Tyinvatnet.

Hotell

I den kyliga vinden blev jag inte sittande så länge.

Fjäll

Utsikt från kvällens lägerplats.

Posted in Långa turer.