Kort dag inför vandringen genom Södertälje

I dag blev det en kort dag för att vara förberedd inför morgondagens transportetapp.

Jag vaknade mitt i natten av att ett rådjur som skällde i skogen i närheten. Den kom tillbaka en kort stund på morgonen. I övrigt var det en ovanligt mångfaldig kör som underhöll mig vid frukosten. Fågelsången är kanske det bästa med att vara på tur så här års.

Vandringen gick vidare på en etapp med dålig tillgång på vatten. Jag hittade en bäck som borde vara säker, men jag valde att koka det vid lägerelden på kvällen för att vara säker. Det var i alla fall bättre än jordbruksvatten, man kan aldrig veta när bönderna senast gödslade eller besprutade åkrarna.

Hittills har det varit lite regn varje dag, men i dag kom i alla fall solen fram på eftermiddagen. Jag slog läger tidigt för att slippa slå läger i Södertälje, alternativt ta en extra lång etapp. Sträckan genom Södertälje kommer nog mest kännas som en transportsträcka, de blir ofta värre om man är sliten eller det börjar bli sent.

Är det någon som har tips om hur transportetetapper känns mer meningsfulla? Ibland funderar jag på om det är värt att hoppa över att ta bussen för att man absolut ska gå varenda meter. Jag har hittills kommit fram till att det är något specielt att vara på långtur utan att fuska. Transportetapper måste dessvärre ibland till för att uppnå känslan man bara får av att vara på långtur. Om det nu innebär att man går genom Södertälje eller åker skidor över snöfattiga kalhyggen och kraftverksdammar mellan Storlien och Gäddede.

Spindelnät

När det är spindelnät över skorna har man legat kvar i sovsäcken för länge.

Allé

Allé fram till en gård.

Sjö

En mörk sjö i en dödisgrop.

Blåsippor

Blåsipporna blir allt vanligare.

Spång

Inte alltid de är noga med att städa efter sig när stigen läggs om.

Solceller

Laddning i solen.

Barfota

Alltid härligt att inleda barfotasäsongen, även om det baravar för en kort stund.

Posted in Långa turer.