Lägerrutiner på senhösten

Jag fick frågon om hur mina lägerrutiner ser ut på senhösten. Här kommer ett utdrag ur en typisk kväll då det inte är behaglig temperatur för att sitta ute, men ändå inte så dåligt väder så man har bråttom in. Det blir ganska detaljerat, men det ger en bra bild av hur det är att vara på tur under hösten.

Jag hittar en plats med tillgång till vatten och minst ett ställe med någorlunda jämn mark. Jag tar av mig ryggsäcken och går runt lite. Jag har alltför många gånger satt upp tältet och insett att bara några tiotals meter bort var marken jämnare och med mindre lutning.

Äter torkad frukt och nötter för att fylla på energiförrådet efter vandringen.

Stretchar.

I innertält.

Sätter upp tältet. I början av hösten sov jag under bar himmel om det var bra väder, men på grund av kylan på senhösten sov jag mest i tältet.

Blåser upp liggunderlaget och lägger ut sovsäcken.

Fyller vattenflaskan och en kastrull med vatten.

Går in i tältet.

Tar av jacka, skor, vindtäta mössan, fuktiga sockor och byxor. Sätter på mig tröja, torra sockor, dunsockor och en stickad mössa.

Lägger saker som använder batteri i sovsäcken, batterierna tar slut snabbt om de är kalla när de används. I sovsäcken hamnar också fuktiga kläder.

Skrapar bort snön från skorna, lägger dem i två packpåsar som placeras vid benen i sovsäcken. Är skorna torra behövs inte det.

Lagar och äter mat.

Raderar de bilder på kameran jag inte ska spara. Filmklipp jag inte ska ha kvar raderas direkt när de har filmats. Däremot klipper jag bort onödigt material, till exempel första sekunderna på ett klipp där jag går från kameran och ställer mig framför den för att prata.

Redigerar de bilder som ska läggas ut.

Skriver blogginlägg.

Publicerar blogginlägg om jag har täckning, annars sparas det till senare.

För över bilder och video till två SD kort.

Har jag el skriver jag blogginlägg som ska publicerad någon gång i framtiden när det passar. Har jag inte el lyssnar jag på ljudböcker eller podradio.

Somnar, för det mesta snabbt. Ibland vaknar jag med hörlurarna i öronen.

Posted in Läsarfråga.