Vad är planen framöver?

Tillbaka i Stockholm på en oplanerad paus. Vilka planer har jag framöver? Sitter jag sysslolös? Inte direkt.

Jag  har varit tillbaka i Stockholm ett tag nu. Knäna har undersökts. Allt tyder på att jag tog min paus i tid, inga tecken på långvariga skador. Högsta prioritet nu är att förbereda mig inför fortsättningen, men jag har även många andra saker att göra de kommande veckorna.

Mitt bästa tips för att få nya idéer är att ge sig ut på tur. Sitter man still kommer mindre blod till hjärnan, i tillägg har man tid till att tänka när man är på tur. Listan över saker jag skulle göra när jag kom tillbaka från turen blev längre och längre för varje vecka på turen. Jag undrar hur lång den blivit efter tolv månader.

Bloggen behöver en ordentlig genomgång. Jag har lagt till fler och fler funktioner som gör sidan långsam, det måste åtgärdas. Med en hemsida som använder WordPress finns det ofta ett enkelt sätt att göra saker, men nackdelen är att sidan blir långsammare om man tar genvägar.

Utsikt

Snart blir det nya solnedgångar och naturupplevelser.

En fotointresserad på långtur har en del efterarbete, jag ska få undan det innan jag fortsätter. Att spara bilder på en  hårddisk ger inte någon mening om man inte kan hitta dem efteråt. Bilderna måste märkas med sökord så jag hittar dem snabbt. Det tar tid, men alternativet är att det tar lång tid att hitta dem och att jag inte använder de bästa bilderna, men tar de första jag hittar.

När jag vandrade på Sörmlandsleden gjorde jag flera filmer. Jag kommer fortsätta med det från mina långturer, första filmen kommer någon gång den här veckan.

Under turen har jag fått inspiration till många blogginlägg som jag inte hunnit publicera under turen. Många av dem ska publiceras framöver. Du kan därför räkna med att det kommer många inlägg med bättre spridning än när jag var på vandring och saknade täckning i många dagar i sträck. Bloggen kommer därmed inte ta en paus, tvärtom. Lite turrapporter, men många tips till den som vill lära sig mer om friluftsliv.

Jag uppskattar de positiva sakerna med att bo mer civiliserat under en period, men jag längtar också tillbaka ut på tur med nya fotomotiv att fotografera och vacker natur som ska upplevas.

Posted in Förberedelser inför långtur.