Länkar till sidor för den friluftsintresserade

Utsidan.se

Utsidan.se är en självklar sida att tipsa om till friluftsintresserade. Det är den mest omfattande sidan om friluftsliv i Sverige. Ingen annan sida kommer i närheten av att ha så många tips om friluftsliv. Det skulle i så fall kanske vara Facebook med alla diskussionsgrupper om friluftsliv, men där kan man inte hitta informationen.

Viktigaste delen av sidan är forumet där ett stort antal aktiva medlemmar delar med sig av sina råd.

Naturskyddsföreningen

Tar du naturen för given? Tänker du att det är en självklarhet att naturområden inte har ingrepp eller korsas av fyrhjulingsspår?Mobiltelefon

Tänk om. Naturen vi har är ett resultat av en kamp. På en sida har vi personer som vill tjäna pengar på naturen, även om den försvinner. Där hittar vi också de som vill utöva aktiviteter som går ut över andra. På den andra sidan är friluftsutövare, miljöaktivister och företag som tjänar pengar på att naturen är orörd.

Sedan 1909 har Naturskyddsföreningen gett naturen och de som vill utöva det enkla friluftslivet en röst. Med över 220 000 medlemmar är det en kraftig röst. Lär dig mer om vad de gör och bli aktiv för att hjälpa till att behålla natur för friluftsliv.

Utemagasinet

Vill du ha både inspiration och tips på ett tilltalande sätt? Då är Utemagasinet.se en bra sida. Till skillnad från bloggar och många andra sidor om friluftsliv går allt som publiceras genom en professionell redaktion, bara innehåll av hög kvalitet kommer genom nålsögat.

Kajak.nu

Kajak.nu är min favoritsida om havspaddling. Kanske på grund av att deras mål och drivkraft verkar vara samma som min: Lägga ut all information du behöver för aktiviteten de skriver om och gå mer i djupet än de flesta andra.

Sidan är lättläst med många bra bilder som gör sidan mer tilltalande.

Fjällsäker

Jag har ett högt fokus på säkerhet när jag ägnar mig åt friluftsliv. Trots det har jag framför allt fokus på hur man gör turen mer bekväm när jag ger mina råd. Kanske för att jag aldrig ens varit nära att behöva räddas.

Vill du ha fokus på säkerhet istället för bekvämlighet är det fjällsäkerhetsrådets hemsida du ska vända dig till. Jag minns när jag gick i skolan och vi varje år fick tidningen ”Fjällsäker” av idrottsläraren. Man fick ett intryck av att turskidåkning var en extremsport på nivå med basejump. Någon krönikör skrev att ingen annan årlig återkommande publikation har skrämt bort så många från fjällen som den tidningen.

Oavsett om man får ett överdrivet intryck av riskerna när man läser på deras hemsida, man kommer inte undan att folk skadas, omkommer och måste räddas i svenska fjällen. Ska du ut på din första fjälltur, speciellt på vintern är en stunds läsande på deras hemsida väl investerad tid.

Posted in Blogginlägg, Tankar om friluftsliv.