Lunch i Järna

I går hade jag besök och åt lunch på en restaurang. Det gav en välbehövlig uppladdning av litiumjonbatterierna.

Efter en härlig morgon bland dimslöjorna väntade en lunch i Järna med mamma och morfar som kom på besök. Det känns mest naturligt att skriva att de ”kom på besök”, trots att jag är lika mycket borta som de. Jag tror nog att det är vad jag ska kalla det framöver när jag möter folk jag känner på vägen. Det blev en ”tur” i en park och en annorlunda lunch i förhållande till vad jag är van vid. Därefter handling för en vecka inför att jag ska gå till Malmköping.

Efter en lång lunch då kamera- och datorbatterier laddades släppte de av mig vid leden där de plockat upp mig med bilen tidigare på dagen. Jag fortsatte turen västerut i det fina vädret.

När jag började tänka på att slå läger mötte jag en joggare som stannade och pratade. Han tipsade om att det var en källa mindre än hundra meter bort. Där skulle det också vara fint att slå läger. Källan låg i tät granskog dit solen knappt nådde. Lägret blev därför på toppen av en kulle i närheten. Där satte jag mig i kvällssolen och skrev blogginlägg. Solcellerna såg till så batteriernas höll sig laddade.

Detta blev första natten under öppen himmel, tidigare har alltid tarpen satts upp på grund av risken för regn. Jag låg till långt in på natten och såg upp mot stjärnhimmlen mellan träden.

Skog

Skog i en sumpmark.

Soppa

Pumpasoppa, bröd och smör till lunch.

Skriva

Bloggskrivning

Posted in Långa turer.