Morgon med vildmarkens fåglar

Idag fick jag återigen en bra start på dagen med dimslöjor på vattnet och soluppgång. Nu fick jag dessutom sälskap av vildmarkens fåglar.

Jag vaknade tidigt på morgonen när stjärnorna fortfarande syntes på himlen. Jag låg kvar i sovsäcken och såg hur de blev färre och färre i takt med att det ljusnade. Storlom, tranor och grågås ropade ute på sjön. Framför allt de två förstnämndas läten ger en härlig vildmarkskänsla, specielt vid gryning och skymning med dimslöjor på vattnet.

Jag trodde inte det skulle vara så många ute längs leden i dag, men där tog jag fel. Jag mötte två joggare och en av Sörmlandsledens många frivilliga som ser till så leden underhålls.

Störst överaskning fick jag när jag stannat för att fotografera vid en ödslig skogsbilväg. Jag tänkte att här kör nog inte så många bilar. Så hörde jag motorljud närma sig. Tätt efter första bilen kom en till. Och så ännu en. Tretton bilar körde förbi innan konvojen tog slut. De stannade lite längre bort där leden svängde av från vägen. En pensionärsförening var på utflykt.

Dimma på sjö

Morgondimma.

Grågås

Grågås

Storlom

Storlom

 

Bävergnag

Detta trädet lutar farligt mycket över leden.

Torn

Tanken var att jag skulle stå på toppen av tornet när bilden togs, men på grund av problem med utrustningen var inte det möjligt. Mer om det i morgon.

Källa

En källa med rent vatten.

 

Ledmarkering

Ledmarkering

Mossa

Mossa

Posted in Långa turer.