Mot Madeira

Bra vindar väntade. Vi skyndade oss därför att sätta kurs mot sydväst. 

Jag laddade hem en väderleksrapport när de andra fortfarande låg och sov. Min plan om att segla några dagar längs kusten gick om intet. Bra vindar i flera dagar framåt, men senare skulle det bli några dagar med svag vind. Fortfarande möjligt att segla, men det skulle ta tid.

Första seglingsdagen med Josh och Marion ombord blev till Cascais, en förort väster om Lissabon. Vinden var mot oss, men vi hade sett till att lämna floden med tidvattnet. Kryssa gick därför snabbt i den svaga vinden.

Vid Cascais fyllde vi på förrådet med färskmat. Därefter var det bara att fylla dieseltanken inför överfarten så kunde vi ge oss av. Sedan jag lämnade Wales har jag nästan använt lika mycket diesel som hela förra säsongen. Svaga vindar och långt mellan ankringsvikar har satt sina spår i både dieseltanken och på räknare som visar motortimmar.

Så satte vi kursen mot Madeira. Jag har aldrig sett så bra väderkartor inför en översegling. Vindar snett bakifrån. Ingen stiltje, ingen kuling. Bara stora områden med öppet hav och lagom vind fram till vi borde vara framme.

Solglasögon

Reling

Solnedgång

Solnedgång till havs.

Solnedgång

 

Har du kommentarer eller frågor? Skicka i så fall ett mail till post@staffansandberg.se.


Alla kampanjer på ett ställe

Här hittar du Outnorths kampanjer och tillfälliga erbjudanden. Håll koll här så att du aldrig missar våra bästa priser på skandinavisk outdoor.


 

 

Posted in Segeltur.