Möte med Sörmlandsledens vaktmästare

Det är en period med fint väder vi är inne i nu, denna dagen var inget undantag. En dag med bra väder för att bygga en ny bro.

Detta blev en solig dag med tunna moln på den i övrigt blå himmlen. Det var periodvis varmt, men inte olidligt. Sommarskjortan som jag tidigare ångrat att jag tog med på grund av att den knappt har tagits fram kom till god användning.

I dag mötte jag två personer som kanske är de som ägnar mest tid ute längs Sörmlandsleden: Underhållsansvarig och hans säsongsarbetande medhjälpare. Det finns etappansvariga med ansvar för olika etapper som har diverse uppgifter, men när något ska byggas är det de som gör jobbet. Det är jag glad för så det inte är självutnämnda hemmafixare med varierande kunnskap om dimensionering som ska bygga broar och trappor.

Jag hittade en lägerplats på en äng med aspar en bit innan Nyköping. Här finns både kallkälla och eldstad. När jag skriver dessa rader hör jag något djur böka bland löven på marken bakom några granar. Kanske är det ett vildsvin, det är en del spår efter dem här i området. Vilket fall som helst ligger kamera med telebjektiv redo om den skulle komma fram. Jag tror nog att chsnsen är större för att få bilder av vad det nu är om jag sitter stilla och väntar i stället för att smyga fram på torra asplöv för att se.

Solnedgång

Solnedgång i går kväll.

Vitsippor

Tunaberg

Bebyggelse i Tunaberg.

Lägerplats

Kvällens lägerplats

Lägereld

Matlagning över eld som vanligt. Får se jur mycket det blir av det framöver, torrt väder är på väg.

Posted in Långa turer.