Ny sponsor: Hansi

I perioden mellan barmark och skidföre är snöskor bästa sättet att ta sig fram på. Det är en av flera saker Hansi förser mig med. 

Hansi har gått in som sponsor av min långtur. När jag ska gå genom fjällen i ett helt år kommer jag framför allt ta mig fram till fots och på skidor, men det är två mellansäsonger då då det blir för mycket snö på fjället för att gå, men för lite snö för att åka skidor längre ned i terrängen. Under dessa perioder kommer jag använda snöskor. Det gör det lättare att komma fram på snö, samtidigt som långa skidor inte är i vägen på ryggsäcken när det är barmark.

Hansi, som importerar snöskor från Tubbs och Atlas, kommer stå för snöskor till turen. De kommer i tillägg ge mig ordentliga broddar som jag kan använda om det blir isigt. På senhösten kan bäckar bottenfrysa och göra det livsfarligt att ta sig över med vanliga vandringskängor, alternativet kan vara att ta långa omvägar till dess att man kommer till en bro eller bäcken blir så liten att man kan ta ett steg över den. Hansi importerar broddar från Snowline som ser mer ut om stegjärn än vanliga broddar och som jag hoppas ger bra fästa i de isigaste bäckarna.

Posted in Förberedelser inför långtur.