Ny utrustning och tekniska problem

Efter att jag fått tekniska problem är jag nu tillbaka i civilisationen och kan gå runt problemen och så småningom lösa dem. Jag har skrivit lika många turrapporter per dag som när allt fungerade, de kommer läggas ut de kommande dagarna. 

Var var jag när jag gjorde ett ofrivilligt uppehåll i bloggandet? Jo, just ja. Pappa kom på besök förra söndagen. Det blev ett avbrott i att gå på egen hand med packning. Ryggsäcken fick ligga i bilen i Sandvik när vi tog en dagstur på Sörmlandsleden ut till Kolvik och tillbaka. Första delen av vandringen var längs stranden med härlig utsikt mot fjärden, sista delen var mest tråkig ungskog. Vi satte oss i solen på bryggan vid Kolvik och åt lunch medans folk kom med båtar från öarna runtomkring för att åka hem från sina stugor.

Pappa hade med en del saker. Bland annat skulle vi försöka se till så DC kabeln från batteriet och solpanelen kunde kopplas till datorn. Efter många försök var vi tvungna att ge upp, det verkar som att jag köpt en dator som inte kan laddas med annat än ett vanligt eluttag. Jag får se  hur jag löser det under nästa långtur.

Pappa kom också med nya byxor. Det var på tiden. Byxorna jag använt är av ett lite tjockare tyg och utan möjlighet att göras om till shorts. Jag vill helst att alla friluftsbyxor jag har ska ha byxben som man kan ta av, men så var det ett bra pris och jag tänkte att jag använder vilket fall som helst andra byxor när det är varmt. Jag borde tänkt på att ibland gör jag turer på över en månad, då kan det vara behov för kraftigare byxor under en del av turen och shorts i en annan del.

Det är hög tid att att byta ut byxorna, de har inte tvättats på hela turen. Problemet med byxor är att man bara har en uppsättning med sig. Man måste därför gå med regnbyxor när man väntar på att de ska torka, det kan bli svettigt en varm vårdag. Det är inte mycket kvar av byxornas blå färg. Jag impregnerade dem innan turen, men de har aldrig stått mot vatten så bra som nu när de är grå av damm och annan smuts.

Fjärd

Vandring längs fjärden Tvären.

Han kom också med ny sovsäck, Mammut Sphere UL, som jag fått till ett bra pris mot att jag skriver ett test av den. Första intrycket var att jämfört med min syntetsovsäck från början av 90-talet är denna betydligt lättare i ryggsäcken, fyllningen känns behagligare när den ligger runt kroppen och tyget är mjukt och behagligt. En test kommer senare när jag använt sovsäcken under längre tid i mer varierande förhållanden.

Jag slog läger vid sjön Björken, tog ett bad och satte mig vid strandkanten för att ordna ett blogginlägg. Det var då jag insåg att jag hade ett problem. En säkring i datorn hade gått och USB-portarna fungerade inte längre. Det var inga problem att lägga ut text på bloggen, men bilder skulle det bli problem med. Det var inte alltför mycket kvar till målet, jag beslöt mig för att vänta med att lägga ut nya inlägg till jag var färdig med turen. Blogginläggen blir mer spännande med bilder som illustration.

Detta var inte de första problemen under turen, det skulle inte heller bli de sista

Bloggskrivande

Skrivande av blogginlägg, lyckligt ovetande om problemen som väntar.

Solnedgång

Solnedgång vid Björken.

Posted in Långa turer.