Nyårstur

Det är inte alltid lätt att bestämma sig för var man ska gå på tur, i alla fall när stormen drar in över fjället och det är lite snö.

Var turen skulle läggas under nyårshelgen var inte så lätt att bestämma. Den stora utmaningen var att hitta en plats med snö där det inte skulle bli storm. Efter flera telefonsamtal till personer som borde ha koll på föret i och runt Rendalen gav jag upp. Det fick bli en tur på fötterna i stället. Fjället som ligger närmast mig var helt bart enligt Senorge.no. Jag hade fått höra att det var inte länge sedan folk körde bil på vägarna på fjället, i tillägg såg det ganska snöfattigt ut på bilderna som nyligen lagts ut på Facebook från området.

Jag åkte upp på fjället morgonen på nyårsafton, men insåg snabbt att det fick bli skidor ändå. Praktiskt att bara ha några kilometer till närmsta fjäll så det är lätt att åka hem och hämta utrustning som borde tagits med. Turen gick först norrut en kort sträcka innan det var dags att slå läger när dagen var så kort. En torr, död gran fick ge ved till nyårsbrasan.

Jag var ute fyra dagar, molnen lågt och tunga hela turen fram till de sista timmarna, det kom också en hel del snö. Nästa tur ska jag vara mer förberedd på att det är mycket snö. Denna gången låg både snötältpinnarna och spaden hemma, jag skulle inte ha haft användning för dem på grund avsaknaden av snö. Förhoppningsvis blir nästa tur i ett område med tillräckligt snö för att använda pulka. Vintern är här. Tältturer på skidor har startat. Jag ser fram emot många helger på fjället framöver.

Bära skidor

Trots att det sulle vara lite snö var detta enda gången jag blev tvungen att bära skidorna.

 

Lägereld

Nyårsafton framför brasan.

Skog

Skidåkning

På tur i mulet väder.

Skog

Solnedgång

Molntäcket lättade lite när solen var på väg ned, men det slutade inte snöa.

Posted in Korta turer.