Turdatorn har kommit fram

Ska man lägg ut bra bilder från turer är det en fördel med en dator. Det är nu inköpt och en av de dyrare sakerna jag behöver till mina långturer kan kryssas av från handlingslistan.

Många undrar vad jag ska fördriva tiden med när jag ska var på tur i ett helt år. Svaret är att jag inte bara ska gå på tur, jag har trots allt andra intressen som jag kommer ägna mig åt på turen: Blogga och fotografera. Jag har länge drömt om att få tid till att under längre tid kombinera mina intressen genom att vara på tur länge, fota och blogga. Mina planer kan du läsa om i Starten på en lång tur. Nu har ett viktigt steg tagits för att komma närmare drömmen, på mellandsgsrean hittade jag en dator som ska bli mitt kontor framöver, i dag kom den i posten.

Datorn väger 1,2 kg och är tunnare än ett liggunderlag av cellplast. Även om jag tänker över varje gram inför turen borde den inte vara alltför tung, det fanns inte mycket lättare att välja på.

Dator

Tunnare än ett liggunderlag.

En del som skrivit tester av den har klagat på batteritiden, men det är svårt att hitta en dator i denna prisklassen och med den prestandan där de som testat den är nöjda med batteritiden. 0,3 kg lättare och minst 1 000 kronor billigare än alternativen gör att jag ta med mer el (solceller/extra batteri) utan att det blir mer vikt eller dyrare. Jag kommer mest använda datorn på turer till att se igenom bilder, men jag kommer behöva vara snabb för att spara på el. Hur många blogginlägg kan jag skriva och ordna bilder till innan jag får slut på batteri?

Nästa steg för att nå drömmen är någonstans i postens system, en mobiltelefon från Green phones är beställd. Jag hoppas på att spara en del el på att skriva blogginlägg från telefonen istället för på datorn.

Posted in Förberedelser inför långtur.